Ученици от Банско се представиха на национално изложение-конкурс - blagoevgrad.utre.bg

Ученици от Банско се представиха на национално изложение-конкурс

15 октомври 2018, 12:42 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

  • Снимка:
    Община Банско

Форумът е своеобразна платформа за иновативни идеи

Професионалната гимназия по електроника и енергетика със съдействието на Община Банско взе участие в Третото национално изложение - конкурс „Младежко техническо творчество” в Горна Оряховица. Училището се нареди сред 50-те отбора с представители от техническите университети в Русе, Габрово, София, Химикотехнологичен и металургичен университет – София, професионални гимназии по мехатроника, машиностроене, електроника, енергетика, електротехника, транспорт, роботика от цялата страна. Учителите получиха възможността да участват в организирани дискусионни форуми и обучителни курсове.
Ученикът от ПГЕЕ Георги Балев под ръководството на инж.Димитър Денизов представи разработката „Цветомузикална мълния и светлинни ефекти”. Славка Балева се включи в обучение по електроника и програмиране за PIC микроконтролери и обучение по роботика, насочени към бъдещето - роботика, мехатроника, ново покоение Индустрия 4.0.
Участниците от ПГЕЕ – Банско се представиха достойно и засвидетелстваха възможностите за развитие на професионалното образование. Форумът се превърна в своеобразна платформа за иновативни идеи, партньорства и добри практики, а науката и бизнесът се срещнаха за пореден път, за да си подадат ръка за нови бъдещи проекти.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета