Избрани Новини

Пожарникари учат възрастни хора как да се опазят от пожар

Запознават ги с правилата за пожарна безопасност

Служители на РДПБЗН – Кюстендил провеждат срещи с възрастни хора, за да обсъдят въпроси на превенцията на пожарите в бита през зимния сезон.
Главен инспектор Пламен Янев – началник на сектор  „Превантивна и контролна дейност“ и инспектор Румен Павлов от РДПБЗН запознават възрастните хора с правилата за пожарна безопасност при експлоатация на електрически  отоплителни уреди и уреди на твърдо гориво за осигуряване  безопасността на техния живот и дом.
Първите срещи бяха в края на миналата седмица  с възрастни хора от Рила и Бобошево. Те се е се състояха в Дневния център за стари хора в Рила и в Бобошево. На тези срещи присъстваха и началникът на отдел в ДСП - Бобошево Гергина Янева  и управителят на Дневния център за стари хора – Рила Йорданка Мазникова.
Служителите на РДПБЗН ще продължат срещите с възрастни хора в Кюстендилска област, като ще разчитат на съдействието на дирекциите „Социално подпомагане“ ,  клубовете на пенсионера, читалищата.
Представителите на тази възрастова група ще бъдат запознавани с основните причини  за възникване на пожари в домовете  през зимата. Ще бъдат припомняни  основните правила за пожарна безопасност, най-често допусканите грешки и препоръки за правилна експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди с различни източници на енергия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов