Откриха новата експозиция на Исторически музей - Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Откриха новата експозиция на Исторически музей - Разлог

16 октомври 2018, 09:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

Експонирани са малко известни снимки

В Историческия музей в Разлог бе открита обновената експозиция по проект ,,Нова визия на изложбата за Разлог". Музеят обнови една от основните си експозиции и отрази по нов начин миналото на Разлог от неговото създаване. Основна идея на експозицията е да се проследи стопанския, културен и обществен живот на населението през тези периоди.

В новата изложбата са експонирани малко известни снимки, писмени и веществени извори за израстването на града през годините на Възраждането. През епохата градът се оформя като околийски център и e единственият град до 1925 г., когато сменя старото си име Мехомия на Разлог.
Проектът „Нова визия на изложбата за Разлог” е одобрен от експертна комисия на Министерството на културата през месец май. Договорът, който беше подписан между министъра на културата и Христина Манова - директор на Историческия музей е на стойност 4 100 лв. и това позволи да се изработят табла с информация на български и английски език. Това е трети проект, спечелен в последните две години от Исторически музей - Разлог, финансиран от Министерството на културата и съфинансиран от Община Разлог.

Събитието бе уважено от народният представител д-р Емил Тончев, Дневен център – Разлог, сдружение МИС, ученици, учители, граждани и гости на Разлог. Всички присъстващи бяха посрещнати по стар български обичай и преди да се насладят на изложбат,а отчупиха от питката с мед.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета