Младежка конференция "Толерантност и нетърпимост в съвременния свят“ се проведе в ЮЗУ - blagoevgrad.utre.bg

Младежка конференция "Толерантност и нетърпимост в съвременния свят“ се проведе в ЮЗУ

16 октомври 2018, 15:30 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

 • Снимка:
  ЮЗУ "Н.Рилски"

Студентският съвет на университета бе организатор

Студентският съвет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ със съдействието на Академия за лидери бе организатор и домакин на младежка конференция под надслов „Толерантност и нетърпимост в съвременния свят, в която участваха студенти от специалностите „Международни отношения“, „Право“ и „Журналистика“.  
Форумът се проведе в зала на Българската академия на науките в София под патронажа на Нейно Превъзходителство Ирит Лилиан – извънреден и пълномощен посланик на Израел в България.
В оживена дискусия с младите хора Н.Пр. Ирит Лилиан говори за дискриминацията и мирното съжителство, спря се на многобройни въпроси от съвременната политика, дипломация и съдебната практика, разказа за редица проблеми на израелското общество и подчерта, че човек не се ражда нито толерантен, нито изпълнен с омраза, а се формира от заобикалящата го среда и собствени усилия и отговорност.
На събитието присъства и председателят на Академия за лидери доц. д-р Александър Жеков, който бе впечатлен от академичните резултати, обществената активност и моралните ценности на студентите от Югозападния университет. Той им благодари за енергията и ентусиазма, с които са подходили към организацията и провеждането на конференцията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета