Кресна посреща своя празник с нови битови придобивки - blagoevgrad.utre.bg

Кресна посреща своя празник с нови битови придобивки

19 октомври 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Кресна

Подменя се подземната инфраструктура и се асфалтират улици

Празникът на град Кресна е 19 октомври, денят, в който светата Православна църква почита паметта на всебългарския небесен покровител - преподобни Йоан Рилски Чудотворец. Кметът  Николай Георгиев бърза да зарадва своите съграждани с още значими битови придобивки.

Продължава и ще бъде завършено авършено асфалтирането на улица "Момина скала", а с нов асфалт ще бъдат зарадвани и живеещите на ул."Влахински езера", ул."Димитър Угринов", ул."Стадиона" и части от улиците "Перун", "Струма" и "Орбел". Разбира се, това не изчерпва общинската програма по благоустройство и комунални дейности - през следващата година се очаква да бъде асфалтирана изцяло улица "Яне Сандански" и големи части от "Цар Самуил", "Пирин", "Спартак" и вече започнатата през 2018 г. ул."Влахински езера".

Едновременно, общинското ръководство и лично кметът се ангажират, че преди полагането на асфалт навсякъде ще бъде подменена и подземната инфраструктура. Важно е да напомним, че средствата за асфалтиране и изграждане на нови тротоари за улиците подлежащи на асфалтиране през 2019 г. се очакват по проект на община Кресна по мярка 7.2 на Програма за развитие на селските райони.

Напомняме, че за големия християнски празник Успение Богородично на улиците "Разколска", "Момина скала", "Шемето" и "Мело" в гр.Кресна бе положен плътен асфалтобетон с дебелина 6 см. на 4 190 кв.м, а през май беше асфалтирана и улица "Китка". Асфалтирането, както и сега, бе предхождано от подмяна и изграждане на водопроводна мрежа.

"Нека моите съграждани вдигнат гордо глави и да празнуват със самочувствие, защото през тази година ние показахте на всички, че Кресна постига своите цели въпреки трудностите, че Кресна се гордее със своята история, свободолюбието на своите жители и гражданска солидарност на нашата сплотена общност ! Свети Йоан Рилски Чудотворец да е с нас и да закриля нашия прекрасен роден край !" - казва кметът Николай Георгиев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета