Започна "Малешево пее и танцува“ - blagoevgrad.utre.bg

Започна "Малешево пее и танцува“

19 октомври 2018, 13:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Струмяни

    Фестивалът продължава три дни

Днес ще се изявят общо 79 групи от Благоевградско, Дупница и Самоков.

В Микрево, Община Струмяни, започна фолклорният фестивал „Малешево пее и танцува“. Това е 15-тото му издание и ще се продължи три дни. Днес в читалището бе открита сувенирна изложба "15 години Малешево пее и танцува", с която започна фестивалът. Вечерта от 19.30 часа ще се състои вечерен концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли от Беларус, Украйна, Унгария, Сърбия Молдова, Гърция и Словакия. След това ще има концерт-спектакъл  на Студентския танцов ансамбъл при ЮЗУ "Н.Рилски" - Благоевград с гост-изпълнител Йордан Митев с оркестър от Македония.

Програмата в първия ден на фолклорния форум започна още сутринта с изпълнения на групата за автентичен фолклор в с.Струмяни. Днес ще се изявят общо 79 групи, предимно от Благоевградска област, Дупница и Самоков, Тетевен и Плевенско и група от Берово, Македония.

Журито от експерти в областта на българския фолклор, което оценява изпълнителите, е с председател  доц.д-р Наталия Рашкова и членове Кирил Апостолов, Петьо Кръстев, Илиана Найденова и Любомир Марянски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета