Благоевградският омбудсман участва в конференция - blagoevgrad.utre.bg

Благоевградският омбудсман участва в конференция

22 октомври 2018, 15:43 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

Преподавателят от ЮЗУ доц.Василев изнесе доклад

Доц. д-р Валентин Василев, заместник-декан на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ и обществен посредник на Община Благоевград, участва в международна конференция на тема „Европейски ценности и обучението на публичната администрация“. Организатор на двудневния научен форум, който се проведе в София,  бе Институтът по публична администрация.
Доц.Василев беше единственият представител на университетската общност по „Публична администрация“ и участва по персонална покана от ръководството на института.
Той изнесе доклад на тема „Университетско обучение на студентите по "Публична администрация“ – добри практики“, като представи опита на Югозападния университет и Община Благоевград в изграждането на устойчиви и иновативни учебни програми, в които се съчетават практически научни изследвания, теоретични знания и нови управленски концепции. В доклада бяха представени добри практики при реализацията на научни изследвания с акцент върху непосредственото им приложение в работата на публичната администрация в области като мотивация и мотивационни стратегии; менторство и наставничество; работа с местните заинтересовани страни; ролята на обществените посредници в разработването на ефективни местни публични политики и други.
На срещата участваха представители на идентични на Института по публична администрация структури в Гърция, Румъния, Албания, Белгия и други, както и повече от 70 представители на административни структури на централната изпълнителна власт.
Институтът по публична администрация и неговият изпълнителен директор Павел Иванов вече изпратиха и писмени благодарности на ръководствата на Югозападния университет и Община Благоевград за отличната съвместна работа и високото равнище на представените на форума идеи и резултати, показващи отличната координация в работата между двете институции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета