Студенти-хореографи от ЮЗУ представят спектакъла "Жарко слънце“ - blagoevgrad.utre.bg

Студенти-хореографи от ЮЗУ представят спектакъла "Жарко слънце“

25 октомври 2018, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

Спектакълът е от 19:00 ч. в зала "Яворов“

Днес от 19:00 ч. в зала „Яворов“ студенти от специалност „Съвременна хореография в Югозападния университет „Неофит Рилски“, с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева, ще представят танцовия спектакъл „Жарко слънце“. Събитието е част от програмата на единадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата.
Представлението ще бъде разделено на 3 модула: „Жарко слънце“, „Мозайки“ и „Хип-хоп настроение“.
Гостите ще имат възможност да видят характерния испански танц, миниатюри – постановки на студенти, които ще демонстрират своето виждане за съвременна хореография.
В програмата на спектакъла ще преобладават модерните танци, хип-хоп и брейк изпълненията, както и комични съпоставки между класически и модерен танц.
Специален гост на танцовия спектакъл ще бъде премиер-солистът на балет „Арабеск“ – Чан Тхе Чунг, който ще представи свои хореографии и изпълнения. Участие в спектакъла ще вземат танцьорите от танцовите клубове в Дупница – „Dance Machine”, „Abraks” и „Funky beat-Емо“. Танцови умения ще покажат и възпитаниците на Общински детски комплекс – Петрич, които ще танцуват кей-поп. За поредна година в програмата ще участват и студенти от специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета