Избрани Новини

Община Разлог успешно приключи проект по обновяване на читалището

По проекта са изпълнени строително-монтажни работи

Община Разлог успешно приключи изпълнението на проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградата на НЧ „15 септември 1903-1909 г.” Разлог. Проектът беше стартиран на 1.09.2016г. с подписването на Договор за финансиране с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Общата стойност на проекта е 994 966,09 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 827 791,89 лева, националното съфинансиране е 146 080,92 лева, собственото съфинансиране е 21 093,28 лева. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Заключителната пресконференция беше открита от инж.Красимир Герчев и бе уважена от председателя на НЧ „15.IX.1903-1909” Атанас Орозов. На събитието присъстваха представители на читалището, библиотеката и служители на общинска администрация.
По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационната инсталации, също така е доставен и монтиран котел за отопление на газ, извършен е ремонт на санитарните помещения, ремонтирана е и мълниезащитната инсталация на сградата, извършен е ремонт на външни парапети, както и други дейности.
Изпълнението на проекта осигури съвременна, икономически и енергийно ефективна среда на най-важната културна сграда в Разлог. Това се постигна чрез прилагането на пакет от мерки, които да доведат до енергийна ефективност - гарантирано намаляване на енергопотреблението, подобряване на експлоатационните характеристики на сградата, работната среда, в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на работния процес и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)