Избрани Новини

37 безработни ще започнат работа в Гоце Делчев

Това е по проект "Обучение и заетост за безработни лица с трайни увреждания“

37 безработни лица ще започнат работа в община Гоце Делчев по проект „Обучение и заетост за безработни лица с трайни увреждания“.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Безвъзмездното финансиране по програмата е на стойност 539 921,76 лв.
Целта на проекта е да се даде допълнителна възможност за устойчива заетост на една от най-уязвимите групи на пазара на труда, като по този начин се предотврати изпадането й в продължителна безработица, загубата на трудови умения и социалната изолация.
Община Гоце Делчев участва активно по всички европейски и национални програми за създаване на заетост с цел намаляване броя на безработните лица на територията на общината.
От началото на годината по програми за заетост към община Гоце Делчев е осигурена временна заетост на общо 93 безработни лица. Те изпълняват дейности по благоустрояване на паркове, общински терени и сгради в населените места. Към момента безработицата на територията на общината е 6,9%, при средна за областта 9,1%.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)