Избрани Новини

Хванаха двама с дрога и двама пияни шофьори

Срещу нарушителите са образувани бързи производства

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 15 криминални престъпления – 7 кражби, 5 притежания на наркотици и 3 др. Разкрити са 8 престъпления.

Двама са привлечени като обвиняеми за притежание на наркотици. В понеделник, в землището на квартал „Сушица“, карловски полицаи засекли 59-годишен мъж да носи в раницата си зелена листна маса, реагирала при полевия тест на марихуана. В условия на неотложност последвало претърсване в обитаваното от него жилище, от където са иззети близо 600 грама от наркотика и две засети растения, достигнали височина над метър. Срещу извършителя е образувано бързо производство по чл. 354а от НК. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Карлово му е повдигнато обвинение и наложена мярка за неотклонение „задържане“ до 72 часа.

Същият ден в ареста на Четвърто РУ в Пловдив попаднал 19-годишен осъждан жител наРаковски. При полицейска проверка на ул.„Княз Александър І Батенберг“ той направил опит да се освободи от пакетче с бяло прахообразно вещество и електронна везна. Експертна справка показала, че иззетият наркотик е близо 43 грама амфетамин. За случая е уведомена районната прокуратура в областния град. Младежът бил привлечен като обвиняем в рамките на образуваното бързо производство.

Двама водачи на моторни превозни средства били отведени в полицията. В първите минути на днешния ден автопатрул на Четвърто РУ задържал 19-годишен от Цалапица. На бул.„Марица“ в областния град той бил зад волана на лек автомобил „БМВ“ под въздействие на наркотици. Около 22.30 часа снощи в районното управление в Труд попаднал 29-годишен от Момино село, след като в Крислово управлявал лек автомобил „Алфа Ромео“ след употреба на алкохол близо 1,3 промила. Срещу нарушителите са образувани бързи производства.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов