Избрани Новини

Наградиха победителите в конкурса “Песента на водата“

Откриха изложба в Радио Благоевград

Днес в арт салона на Радио Благоевград беше открита изложба с най-добрите творби от конкурса „Песента на водата”, съобщи БНР Благоевград. Бяха наградени и  победителите в съвместния проект на радиото с „Водоснабдяване и канализация” - Благоевград.

Събитието, посветено на 45-годишнината на най-голямата електронна медия в Югозападна България, е своеобразен портал към впечатляващото водно богатство в региона – реки, езера, язовири, водопади, извори... Освен улавянето на вълнуващи природни гледки във фотографски миг, целта е да се насочи вниманието към важността на този така необходим ни природен ресурс – водата, също и към отговорното й опазване.

От изпратените 180 творби журито, в чийто състав влизат фотографите Крум Иванов, Юлиан Механджийски и Емил Панделов, е селектирало 45 работи на 32-ма автори, символизиращи изминалите 45 години от историята на Радиото на Югозапада.

На първо място се класира Тодор Танев с фотосите „Под луната” и „Събуждане”, на второ - Красимир Матаров с „Манастирска река над Рилския манастир” и „Муратово езеро в Пирин“, а на трето – Милен Марков с „Айсбергите на Тевно езеро в Пирин” и „Пролет над Страшното езеро в Рила”. Отличените получиха парични награди.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов