Избрани Новини

Ген.Константин Попов участва в конференция в Сандански

Темата бе “Успешното председателство на България и новите предизвикателства пред Европейския съюз”

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област и председател на Комисията по отбрана ген. Константин Попов представи приноса на отбраната на България към общоевропейската система за сигурност, през призмата на успешното председателство на България на Съвета на ЕС. Темата беше дискутирана днес на конференция, посветена на “Успешното председателство на България и новите предизвикателства пред Европейския съюз” в Сандански.
В изказването си генерал Попов подчерта, че Европейската отбрана е изключително важна тема в сферата на сигурността. “България работи активно за реализиране на нейните приоритети, а българското председателство на Съвета на Европейския съюз даде сериозен тласък в тази посока”, допълни той. Също така ген. Попов обърна внимание на изключителните усилия, които се полагат в България за да бъдат финансово осигурени и да се реализират приоритетите на отбраната и Въоръжените сили.
Генерал Константин Попов открои значителното ускорение, което получи интеграцията на Западните Балкани и успешния старт на първите 17 проекта от Постоянното структурирано сътрудничество на ЕС. Също така той обърна внимание на подготвения регламент за създаване на Европейска програма за промишлено развитие в отбраната и старта на Координиран годишен преглед на отбраната. В заключение ген. Попов изрази очакване за включването на проекта “модулен елемент за бързо развръщане на подводните интервенции” да във втората група проекти по ПСС.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)