БЧК отбеляза 140 години от създаването си - blagoevgrad.utre.bg

БЧК отбеляза 140 години от създаването си

26 октомври 2018, 11:44 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Разложки червенокръстци получиха отличия

В Благоевград бе отбелязано 140 години от създаването на БЧК.
Президентът на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец Франческо Рока и представители на Международния комитет на Червения кръст се срещнаха с доброволци и служители на БЧК.
Представителната група от Разлог се включи в Националният съвет на БЧК. Инж.Венцислав Гърменов – зам.кмет по соц. дейности на община Разлог, д-р Кутов, Росица Тумбева и Жанета Барова бяха удостоени със званието „Отличник на БЧК“ за активна и хуманна дейност в структурите на БЧК и БМЧК. С грамоти бяха отличени д-р Велев, М. Гешева и Ем. Йорданова. Младежите от БМЧК при СУ „Братя Каназиреви"  Разлог работят вече повече от десет години, провеждайки благотворителни акции и участия в обучения на БМЧК. Ученици от начален етап от ОУ „Никола Парапунов" се обучаваха активно за ролята на водата, нейното използване и опазване.
Българският червен кръст е хуманитарна организация в България. Основана е през 1885 година, веднага след Съединението на Княжество България и Източна Румелия. БЧК е доброволна организация, част от международното червенокръстко движение. БЧК осъществява постоянна мащабна социална дейност. Подпомага държавата в работата ѝ с бежанци на българска територия, в борбата с епидемии и съдейства за облекчаване положението на групите в неравностойно положение. Изпраща обучени доброволци на хуманитарни мисии по целия свят. Обезпечава функциите на спасителните служби в България и провежда различни превенции в обществото.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета