Избрани Новини

Христина Шопова участва в Панаир на музейните изложби в Русе

Новините

26-10-2018, 15:29

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Панаир на музейните изложби се провежда в Русе

Домашният патронаж доставя храна с нов електромобил

Заместник-кметът представи Благоевград и "Франкофоли"

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова участва в Панаир на музейни изложби в Русе. Поканата дойде от Сдружение "Толкова близо ,толкова далече". Тя взе участие в лекция на тема "Какво може да променя града ни? Нови идеи за културни политики", като представи Благоевград и фестивала "Франкофоли".

Заместник-кметът разкри модели на иновативност в културните политики на Благоевград и най-голямото музикално събитие, което се реализира в областния център. Участниците в срещата имаха възможност да се запознаят с факти от фестивала, от самото му основаване до днес.  

В панела участие взеха още Снежана Йовева - председател на Сдружение "Толкова близо, толкова далече" с Икономика на културата и д-р Ивелина Кючукова, Национален дворец на културата - Първи салон на музеите с Евгения Атанасова, журналист от БНТ, която представи проекта Кристо.

В Панаир на музейните изложби участват специалисти от пет държави - България, Великобритания, Хърватска, Македония. Събитието се организира от Министерството на културата, от Регионалния исторически музей и Община Русе. Целта на форума е споделяне на добри практики. Панаирът работи в посока на поддържане на устойчив интерес към мобилността на колекциите като инструмент за обмяна на идеи, знания, опит, спомага за подобряване на процесите по съхраняване и споделяне на наследството.

Работните панели се фокусират върху интерпретацията на наследството, мобилността на музейните колекции, брандирането на културните продукти, публичните комуникации на културните събития.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов