Избрани Новини

Благоевград ще подпомогне деца със специални потребности

Отпусна безлихвения заем на стойност 30 000 хиляди лева

На редовна сесия днес Общински съвет единодушно прие предложение за отпускане на временен безлихвен заем за изпълнението на проект "Земеделието в градска среда: модели на управление за по-добър институционален капацитет и социално включване".

С отпускането на временния безлихвен заем Община Благоевград ще подпомогне деца със специални потребности, които искат да придобият знания и умения в областта на земеделието. Средствата ще бъдат осигурени от предвидени в бюджета разходи за дейност 897 "Международни програми, споразумения, дарения и помощи от чужбина".   Размерът на безлихвения заем е на стойност 30 000 хиляди лева, които следва да бъдат възстановени до 31.03. 2019 година.

Проект "Земеделието в градска среда: модели на управление за по-добър институционален капацитет и социално включване" се изпълнява от Сдружението на Югозападните общини и е финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество "Дунав" 2014- 2020. Община Благоевград е целева община и ползвател на конкретните резултати от изпълнениетo.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)