Банско губи 158 млн.лв. годишно заради "зелените“ - blagoevgrad.utre.bg

Банско губи 158 млн.лв. годишно заради "зелените“

28 октомври 2018, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Държавният бюджет ще загуби близо 2 млн.лв.

Ако зеленият рекет спрямо курорт №1 не спре и ако не се направят нужните промени, най-безспорна от които е изграждането на втората кабинка, бизнесът под Пирин рискува оборот от 158 млн. лева на година. Държавният бюджет пък ще загуби близо 2 млн.лв., като толкова ще е само пропуснатата полза за все още нереализираното повишаване на концесионните такси за ски зона „Банско”. Това сочи анализ на консултантската компания КС2 на икономиста Красен Станчев.
Докладът, който е публикуван на сайта на Института за пазарна икономика, е направен по поръчка на МОСВ и разглежда казусите със забавянето на Плановете за управление на Национален парк „Пирин” и Природен парк „Витоша”, опитът за блокиране на лот 3.2 от автомагистрала „Струма” през Кресненското дефиле, както и други проекти, които са блокирани от „еколозите“.
Красен Станчев припомня, че бизнесът покрай ските тук дава прехрана на около 6000 семейства (в региона и цялата страна, защото част от работната сила мигрира сезонно).
Ако се спре развитието на Банско, около 2000 работни места ще се окажат под риск. Загубата на приходи за фиска е приблизително 34 – 35 млн. лв. на година (преки и косвени данъци).
Това е нищо в сравнение с потенциалния крах, ако се приложат радикалните „реформи“, за които мечтаят изпълнителите на мокри поръчки от „зелените“ НПО-та, като прекратяване на договора и изземване на бизнеса на „Юлен“. Тогава минусът в държавния бюджет ще е минимум 180 млн. лв. В тази сметка не влизат отрицателните социално-икономически ефекти.
Така че и на прага на поредния зимен сезон казусът „Банско“ пак излиза на преден план и опира до това дали най-накрая някой в Министерския съвет или прокуратурата ще се осмели да сложи край на рекета, както и да стопира престъпните схеми на т.нар. еколози, които вече са кристално ясни и на безсрамен показ пред цялото общество.
Източник: в.„Банско Утре“Коментари (4)

Потребител
Георгиев
Банско може и да губи пари, заради "зелената" мафия на Иво Прокопиев, но именно заради атаките им към Банско, "зелените" печелят милиони от Швейцария и така се издържат!
29 октомври, 17:39 ч.
Потребител
Емил
Отвратително е това и дано да се прекрати някой ден, щото направо за смях ставаме! Да се губят толкова пари заради тези болни мозъци! Кошмар!!!
29 октомври, 11:33 ч.
Потребител
Митко
Тия 158 млн. лева пропуснати ползи предлагам да ги даде рекетьор №1 на "Зелените" Тома Белев!
29 октомври, 11:32 ч.
Потребител
Мила
Понеже екологията е на много високо ниво у нас..., затова и нямаме лифтове и непрекъснато губим пари- не ми харесва тази действителност
29 октомври, 10:43 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета