Избрани Новини

ДГ №1 "Ведрица“- Благоевград представи свой проект

Той е по програма Еразъм + във Валенсия

Детска градина №1 „Ведрица“ представи проекта „Европейска квалификация на педагогически специалисти за придобиване на компетенции за прилагане на нови методи в педагогическото взаимодействие с деца 3-7години“ във Валенсия, Испания.
Осъществената мобилност от пет педагогически специалиста от ДГ №1 „Ведрица“ във Валенсия, Испания, бе свързана с придобиването на нови компетенции и е перспектива за бъдещи професионални комуникации с педагози от Европа. Визитите се осъществиха в различни образователни центрове и училища, където педагогическите специалисти от ДГ №1 „Ведрица“ гр.Благоевград се запознаха с други подходи на взаимодействие в  реална работна среда; с различни  методи на работа; с организацията на образователната работа. По време на визитата в Испания, педагозите от ДГ „Ведрица“ присъстваха в реална работна среда на взаимодействието на педагогическите специалисти и друг персонал с родителите.
На работна среща с директорите от всички детски градини в Благоевград, представители от ДГ „Ведрица“ разказаха за споделените практики, обмяната на опит в Испания и събраната полезна информация. По време на срещата беше представен и алгоритъм за кандидатстване по програма Еразъм+.  Предстоят срещи с учители от община Благоевград и областта, на които ще бъдат разпространени добрите практики и технологията на писане на проект по Еразъм+.   Срещите с директори и учители целят да бъдат мотивирани за участие в мобилности, за да усетят необходимостта да измерят своите компетентности и надградя своите професионални качества и знания на европейско ниво.
Проект „Европейска квалификация на педагогически специалисти за придобиване на компетенции за прилагане на нови методи в педагогическото взаимодействие с деца 3-7години“  се осъшествява по програма Еразъм +. Основната цел на проекта е придобиване на нови умения и компетенции от педагогическите специалисти, насочени към прилагането на най-добри практики и иновативни методи за откриване на творческите заложби у децата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)