Инж.Глосов: Ремонтите на "Хемус“ и "Тракия“ ще приключат преди зимата - blagoevgrad.utre.bg

Инж.Глосов: Ремонтите на "Хемус“ и "Тракия“ ще приключат преди зимата

01 ноември 2018, 19:27 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

До средата на ноември ще приключи работата по мостовите съоръжения

Ремонтите на виадуктите по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ продължават и ще приключат преди зимата, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов в сутрешния блок на бТВ. В момента се ремонтират 4 мостови съоръжения на АМ „Хемус“, както и тунел „Витиня“ в тръбата в посока София.

До средата на ноември се предвижда да приключи работата по мостовите съоръжения, за да има нормална проходимост през зимата. На АМ „Тракия“ се ремонтират също 4 виадукта, които не са обновявани от построяването им преди повече от 30 години.

За улеснение на трафика в петък и неделя на местата, където е възможно се осигуряват две ленти за движение в посока. Съответно в петък на излизане от София в посока Бургас и Варна има по две ленти на АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“, в района на ремонтите, а в неделя, когато шофьорите се прибират се осигуряват две ленти за София, обясни инж. Глосов. Той подчерта, че през пролетта ремонтите по съоръженията на двете магистрали ще продължат и това се прави за сигурността на пътуващите.

Председателят на УС на АПИ посочи, че участъкът между Чирпан и Стара Загора на АМ „Тракия“, в който скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч заради частични пропадания, е строен през 2005-2007 г. Впоследствие се е появил проблема с неравностите по настилката, което се дължи на пропуски при проектирането на отводняването в участъка. Когато е правена магистралата и когато са се появили пропуските не е поискано от фирмата в рамките на гаранционния срок да бъде отстранен дефектът, каза инж. Глосов. За подобряване на състоянието му трябва да се направи поетапен ремонт, а необходимите средства са поне 60 млн. лв.

Относно участието на „Джи Пи Груп“ в обществената поръчка за изграждането на тунел „Железница“ председателят на УС на АПИ заяви, че в агенцията не е постъпвало официално заявление от дружеството, че се отказва от проекта. Той посочи още, че във Върховния административен съд има жалба от друг участник в обществената поръчка и докато съдът не се произнесе нищо не може да се предприема. Длъжни сме да спазваме закона. Ако ВАС потвърди правността на решението на АПИ за класиране на „Джи Пи Груп“, тогава ние ще ги поканим, такъв е законът. Ако те депозират отказ от изпълнение и от подписването на договор, тогава сме длъжни да поканим втория в класирането, обясни инж. Глосов.

По повод становищата на Института по пътна безопасност, свързани с пътната сигнализация, инж.Глосов подчерта, че констатациите на организацията са субективни, тъй като поставянето на знаци не е самоцел и не се решава само от пътната агенция. Знаците се поставят, съгласувано с органите на МВР, респективно пътна полиция и представител на този институт е оглавявал доскоро структура, която е съгласувала поставянето на пътните знаци.Коментари (6)

Потребител
Морена макс
Долу комунистите! Да живее ГЕРБ
02 ноември, 17:43 ч.
Потребител
Мементино
Абе хора ... вижте какво става?! Имаме едни комунисти, които ебават майката на всичко, нека да ги изгоним
02 ноември, 17:43 ч.
Потребител
Мори
ВЪН БСП...Гадната комунистическа сган!
02 ноември, 17:40 ч.
Потребител
Писето
Ако Джи Пи Груп откаже проекта, тогава трябва да изпратим Корнелия Нинова и бесепарите с кирки!
02 ноември, 17:40 ч.
Потребител
Токето
Джи Пи Груп е коректна фирма и си върши работата добре, надявам се да се захванат с ремонта на тунела, ще бъде супер
02 ноември, 17:38 ч.
Потребител
Гогата
Да ви кажа честно ако Джи Пи Груп се откажат от проекта за тунела не трябва да им се сърдим, а да ги разберем, защото бяха подложени на унищожителен и несправедлив натиск от платените протестъри на БСП
02 ноември, 17:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета