Избрани Новини

Откриха реновираните площад и читалище в Драговищица

Присъстваха депутатът Васил Цветков и евродепутатът Андрей Ковачев

Народният представител от ГЕРБ – София област Васил Цветков и евродепутатът от  ГЕРБ / ЕНП и заместник-председател на групата на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев бяха сред официалните гости на откриването на реновираните площад и читалище в село Драговищица, община Костинброд.

Ремонтните дейности се осъществиха по проект за трансгранично сътрудничество България – Сърбия. Партньори са община Костинброд и сръбската община Димитровград. Благодарение на проекта “Инвестиране в младежки капитал, чрез модернизация на културни центрове в трансграничния регион” са обновени сградата на читалището в с. Драговищица, ремонтиран е покривът, сменена е цялата дограма, ремонтирани са всички помещения на библиотеката, гримьорните, репетиционната зала, санитарните възли, осветлението, като предстои да бъдат поставени климатици. Изцяло ремонтиран е и площадът пред сградата на читалището.

На събитието присъстваха още кметът на община Костинброд Трайко Младенов, председателят на Общински съвет - Костинброд д-р Атанас Тенев, Албена Виденова  - кмет на село Драговищица и Владица Димитров – кмет на община Димитровград, Република Сърбия.

Пред гражданите на Драговищица кметът Младенов изказа благодарност към ръководството на НЧ “Георги С. Раковски – 1928″, с. Драговищица, за прекрасната работа, свършена по време на 2-годишното изпълнение на проекта. След като беше отслужена литургия и водосвет за здраве се пристъпи към ритуалното прерязване на лентата.

От сцената на НЧ “Георги С.Раковски-1928“ д-р Андрей Ковачев  приветства всички гости и връчи поздравителен адрес от негово име по случай 90-годишнината на читалището.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)