Учредиха клуб на пенсионираните учители в Симитли - blagoevgrad.utre.bg

Учредиха клуб на пенсионираните учители в Симитли

03 ноември 2018, 15:31 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Симитли

Бяха поканени на традиционния обяд от кмета

Кметът Апостол Апостолов поздрави бивши учители и директори на учебни заведения по случай Деня на народните будители. Празникът се организира вече няколко години. Пенсионираните учители от Симитли бяха поканени на обяд, съобщина от пресцентъра на общината.

Кметът Апостолов благодари за огромния принос при възпитанието на българските деца, на него като личност, защото тези будители са били неговите учители. Учителите на СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ - Симитли и детските градини си припомниха любими моменти от съвместната им работа и си разказаха спомени за дългите години, прекарани заедно из училищата в община Симитли като будители на тогавашните ученици. Специален клуб на пенсионираните учители беше учреден по случай празника.

Избрано беше временно ръководство, като председател на клуба е Цветанка Ралинска, членове са Цветанка Симеонова, Николай Кашев, Маргарита Манова и Йорданка Деянска. На следваща среща ще бъде уточнено името на клуба и ще бъдат приети новите членове. Кметът Апостолов обеща съдействие на клуба, а читалището обеща помещение, с което да съдейства.

На раздумка и спомени будителите на Симитли си пожелаха да се събират и следващи години, но да живеят като младите и усмивките да не слизат от лицата им.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета