Избрани Новини

Проблеми с електронния обмен в няколко кюстендилски общини

Общината в Трекляно няма и интернет

Общини в Кюстендилско имат проблеми с електронния обмен, както и с липсата на интернет, информира БНР. Някои от деветте общини  в Кюстендилския регион имат проблеми с електронния обмен, а общината  в Трекляно, най-малката в България по население, няма и интернет, каза за БНР областният управител Виктор Янев. Така те не могат да изпълнят изискването за електронен документооборот, въведен от 1 ноември на тази година. 

До община Трекляно, в която живеят около 350 жители, обитаващи 19 села, няма прокаран и монтиран оптичен кабел, както и интернет. Има риск тази община да остане изолирана при въведеното електронно обслужване на кореспонденцията. Кметът на Трекляно Радко Петрунов каза, че имат назначен компютърен специалист, ако се наложи, ще назначат още един, за да решат проблема с електронните услуги и обмена, но това ще стане трудно и ще трябват средства.

Проблеми с електронния обмен имат и в общините Бобошево и Кочериново, каза областният управител Виктор Янев.

Община Невестино, която е с 23 села, е направила предварително обучение на екипа в деловодството, като на един етап се работело паралелно - и с хартиен, и на електронен носител. Сега Невестино няма никакви проблеми с електронната кореспонденция, както и с обслужването, каза зам.-кметът Йордан Глогов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов