Асфалтират пътя Кюстендил-ГКПП Олтоманци - blagoevgrad.utre.bg

Асфалтират пътя Кюстендил-ГКПП Олтоманци

05 ноември 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    АПИ

Рехабилитацията се прави извънредно със средства на АПИ

Изкърпване с асфалт под налягане се прави на международния път Кюстендил-ГКПП-Олтоманци, казаха от екипа на фирмата изпълнител. Рехабилитацията се прави извънредно със средства на Агенция "Пътна инфраструктура", информира БНР.

Ще бъдат положени по способа под налягане 110 куб. метра асфалт по най-обрушените и компрометирани участъци по пътя за ГКПП-Олтоманци.

Дневно се полагат по около 5-6 куб. метра асфалт, а цената на куб. метър е 396 лева. Тази технология е по-евтина от познатия тип изкърпване с полагане на асфалт след изрязване на обрушените места, казаха специалисти. Изкърпването ще продължи, докато атмосферните условия го позволяват. Този тип полагане са прави при температури над 5 градуса.

Водачи, пътуващи по направлението Кюстендил за Олтоманци,  се оплакват за неокосени треви и неизрязани храсти от двете страни на пътя.

Наскоро от Агенция “Пътна инфраструктура“ възложили частично изрязване на храсти по направлението, дори била изпратена помощна група от пътни работници от Дупница, казаха от Пътно поддържане - КюстендилКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета