Избрани Новини

Задържаха рецидивист за извършена кражба на велосипед

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 31.10.2018 г., около 12.40 часа, в гр. София, ж.к. „Люлин – 3“, от етажна площадка на жилищна кооперация, е отнета чужда движима вещ –велосипед „Драг“, от владението на К. Л., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Е. Илиев, на 24 години, който е многократно осъждан. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК, тъй като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов