Студенти от ЮЗУ откриват националния конкурс "България танцува" - blagoevgrad.utre.bg

Студенти от ЮЗУ откриват националния конкурс "България танцува"

10 ноември 2018, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

    Участват над 1000 младежи

Ще се състои в Димитровград

С фрагменти в испански стил от спектакъла "Жарко слънце" студенти от специалност "Съвременна хореография" ще открият XIII Национален танцов конкурс за класически балет, характерни и съвременни танци "България танцува", който се провежда под патронажа на Министерството на културата. Официалното откриване на конкурса ще се състои днес в зала "Младост", Димитровград.
Сред седемчленното международното жури, което ще оценява таланта на младите танцьори, са и преподавателите от Югозападния университет "Неофит Рилски" проф.д.изк. Анелия Янева и Чан Тхе Чунг.
Целта на конкурса, в който ще участват над 1000 младежи, е да развива и популяризира основни танцови стилове: класически балет, характерни и съвременни танци.Коментари (1)

Потребител
Иванка
Поредният цирк, като всяка друга година спретнат от Тахир Кадир - Тихомир Митев. Награди получиха некадърници и родителите им рушветчии а талантливите деца нищо. Не е ясно защо имена като Диляна Никифорова и други участват в тази свинщина. Явно всички бивши светила като [ още... ]
11 ноември, 01:10 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета