Връчиха наградите в конкурса "Да знаем и помним подвига им“. - blagoevgrad.utre.bg

Връчиха наградите в конкурса "Да знаем и помним подвига им“.

13 ноември 2018, 10:50 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

Участие в надпреварата взеха много деца от цялата страна

Исторически музей-Разлог организира конкурс за детска рисунка на тема: ,,Да знаем и помним подвига им”. Конкурсът е посветен на 140 години от Кресненско-Разложкото въстание и 115 години от Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание. Той има за цел да провокира интереса и да насочи вниманието на децата, подрастващите и обществото към събитията от 1878 г. и 1903 г.
„Участие в надпреварата взеха изключително много деца както от община Разлог, така и от цялата страна. За мен е удоволствие да обявя, че нашият конкурс се превърна в национален“, коментира директорът на Исторически музей - Разлог Христина Манова.
Първото място, в категория от 7 до 12 години, завоюва Павел Стефанов от школа „Арт“, Попово. Селен Наимова от школа „Арт“, Попово и Росица Черешарова от НУ „Яне Сандански“, Разлог си поделиха второто място. Третото място също е разделено между Христиана Неофитова и Цветиана Манова, възпитанички на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Разлог.
В категория от 12 до 18 години златото грабна Мартин Невянов от Карлово, а среброто отиде при Ивона - Сияна Станева от школа „Арт“, Попова. С бронза се окичи Евгения Гарабийска от Разлог.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета