Избрани Новини

Обвиняем за отглеждане на канабис в Самуилово е предаден на съд

При огледа се установило засадени 21 броя зелени растения

Районна прокуратура - Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.Г. за извършени от него престъпления – отглеждане на растения от рода на конопа (канабис) и държане на високорискови наркотични вещества.

Обвиняемият Г. живее със семейството си в с.Самуилово, община Петрич.

През пролетта на 2018г., в прилежащо дворно място към двуетажна къща, той засял и отглеждал растения от рода на конопа, въпреки че знаел за незаконността на тази дейност.

Информацията за това станала достояние на органите на РУ Петрич, вследствие на което била извършена проверка на дворното място и обитаваното от Д.Г. жилище.

При огледа се установило засадени 21 броя зелени растения, с височина от 40 см. до 150 см, които при направения полеви наркотест реагирали положително на канабис (марихуана).

На втори етаж на къщата, под холна маса в предходно помещение, били намерени черни найлонови чанти, съдържащи полусуха зелено-кафява растителна маса. В спалнята, на пода върху поднос, имало черно на цвят вещество на люспи, а в пластмасова кутия - черно-кафява засъхнала маса. При тестване те също реагирали положително на канабис (марихуана).

Пред полицейските служители обвиняемият заявил, че откритите растения и вещества са негови.

В хода на разследването е било установено, че 21 растения от рода на конопа, с нето тегло 316 грама след изсушаването, са на обща стойност 1264 лева, а държаните от обвиняемия в къщата високорискови наркотични вещества са за 5 351.50 лева.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов