Избрани Новини

С тържествено двудневно възпоменание ще почетат митрополит Борис

Навършиха се 70 години от смъртта му и 130 години от рождението

На 8 ноември 2018 г. се навършват 70 години от мъченическата смърт и 130 години от рождението на Неврокопския митрополит Борис.

В почит към неговите заслуги, висока духовност и мъченически подвиг, с благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим Неврокопска света митрополия, Община Благоевград, Югозападният университет „Неофит Рилски“ и Македонският научен институт организират тържествено двудневно възпоменание. Честването ще се проведе на 16 и 17 ноември 2018 г. в Благоевград и включва редица прояви, отворени за цялата общественост.

На 16 ноември от 10.30 ч. в Общинската зала „22-ри септември“ ще се проведе тържествена научна сесия, на която ще бъдат представени доклади, посветени на делото и личността на митрополит Борис Неврокопски. Участие ще вземат представители на Българската православна църква и академичната общност, както и видни общественици и хора, чиито спомени са запечатали Негово Високопреосвещенство митрополит Борис.

Честването ще продължи на 17 ноември от 9.00 ч. с архиерейска света Литургия в църквата „Св. Въведение Богородично“ (кв. „Вароша“), след която ще бъде отслужена панихида на гроба на митрополит Борис.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов