Избрани Новини

Камбитов: Увеличаваме заплатите на помощния персонал в детските ясли за втори път тази година

Увеличението е в сила от 1 ноември

Заплатите на помощния персонал в детските ясли в Благоевград вече са над нивото, договорено в Колективния трудов договор. Увеличението е в сила от 1 ноември. То и е факт след подписан Анекс между кметът на д-р Атанас Камбитов и представители на синдикатите. Средният ръст на възнагражденията е 11.11 %. Промените засягат около 90 работещи в отрасъл „Здравеопазване“ в община Благоевград.

Това е второто увеличение на помощния персонал в детските ясли за 2018 г. Благодарение на последователната политика на кмета д-р Атанас Камбитов, през месец април беше постигнат ръст от 8% спрямо предишните нива на възнаграждения.

„Благоевград се нарежда сред малкото градове в страната, в които работещите в детските ясли получават подобно ниво на заплащане. Това е поредната стъпка в правилна посока и доказва, че когато исканията на синдикатите са аргументирани, има разбиране и подкрепа от Общината“, коментира председателят на КНСБ – Благоевград Емануил Манолов.

Освен за по-високи заплати, Община Благоевград непрекъснато работи в посока на подобряване на материално-техническата база в детските заведения. За децата са осигурени отлични условия, както и здравословна храна, съгласно изискванията на Министерство на здравеопазването.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)