Наказаха двама за незаконно държане на дрога в Петрич и Самуилово - blagoevgrad.utre.bg

Наказаха двама за незаконно държане на дрога в Петрич и Самуилово

16 ноември 2018, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    prb.bg

Присъдите са условни

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Окръжна прокуратура – Благоевград и защитата на подсъдимия П.Г., обвинен за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Той се е признал за виновен за това, че на 18.07.2018 г., в обитавана от него къща в Петрич, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори, държал с цел разпространение коноп (марихуана). Дрогата, с общо нето тегло 5 795,30 грама, била разпределена на отделни части, държани на различни етажи в жилището. Стойността на наркотика възлиза на 34 771,80 лева.

С определение на съда на П.Г. е наложено наказание от една година и шест месеца „Лишаване от свобода“ с четиригодишен изпитателен срок. 

Окръжна прокуратура – Благоевград е постигнала споразумение и по друго дело за същото престъпление, което съдът е одобрил. Подсъдимият Г.С. е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 23.07.2018 г. в помещение от двуетажна къща в с.Самуилово, община Петрич, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество коноп (марихуана). Откритите по време на претърсването петнадесет обекта с наркотик, с общо тегло 22 371 грама, били с различно съдържание на активно действащ компонент тетрахидроканабинол. Общата му стойност е 89 484 лева.

Подсъдимият Г.С. се е съгласил да му бъде наложено наказание от две години и единадесет месеца „Лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета