Избрани Новини

Ива Давидова е генерал в новия си клип /видео/

Песента е патриотичната "Боят настана“

Облечена в генералска униформа е Ива Давидова в новия си видеоклип, който направи премиера в ефира на Фен Фолк ТВ. Песента е патриотичната „Боят настана“ по текст на патриарха на българската литература Иван Вазов. В този проект на талантливата изпълнителка участие вземат музикантите от емблематичната Берковска духова музика, които партнират в аранжимента, дело на Калоян Бакалов.
Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов на късноантичната римска крепост Цари Мали град. Клуб „Чакър войвода“ от Самоков правят историческа възстановка на живи картини от Априлското въстание. Пресъздавайки акценти от борбата за освобождение на българите, в клипа се гърми с автентична реплика на Черешовото топче, както и с автентично въоръжение от времето на Априлското въстание. Всички участници са облечени в автентични униформи.
Самата Ива Давидова влиза в ролята на генерал със сабя и пистолет кремъклия в ръка, който предвожда българското въоръжение. Интересна подробност е, че годеникът на певицата влиза в ролята на турчин, който тя застрелва по време на битката.
„Създадохме нещо ново и невиждано досега за българския музикален пазар. Тази продукция е за истински българи и патриоти, защото патриотизмът не е вълна, а убеждение, той трябва да тече във вените! Доказвам го с 15-годишната си история на професионалната сцена, през която не предадох българския фолклор, традициите и обичаите. Обичам България!“, сподели Ива Давидова.
Видеоклипът може да гледате по Фен Фолк ТВ и в YouTube канала на медията: https://www.youtube.com/watch?v=Dh1iynMXgUw

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)