Избрани Новини

В Сандански продължава Балканският младежки фестивал

Ще се проведе и конкурсът Just Dance Competition 2018

Продължава 23-тият Балкански младежки фестивал. Днес от 19:00 ч. до 22:00 ч. в Сандански ще се проведе и конкурсът Just Dance Competition 2018. Организатори са Сдружение Балкански младежки фестивал „Младостта на Балканите” и Танцова формация „Хоуп” при НЧ „Отец Паисий-1919”, в партньорството и с финансовата подкрепа на Община Сандански.
Конкурсът цели да популяризира богатството на разнообразието на танцовите стилове, да вдъхнови и мотивира повече деца и младежи да се занимават с танци и да предостави условия за създаване на партньорства и обмен на опит.
Победителят в JUST DANCE COMPETITION получава парична награда, в размер на 500 лв., както и купата на кмета на Община Сандански. Осигурени са и 3 награди по 150 лв. за победителите в отделните категории. Ще има купи и медали за класиралите се на първо, второ и трето място в отделните категории. Всички получават дипломи за участие.
Конкурсът има състезателен характер, като участниците са разделени в три категории:
КАТЕГОРИЯ 1- НАРОДНИ ТАНЦИ
КАТЕГОРИЯ 2-, БАЛЕТ, ДЖАЗ, МОДЕРН, КОНТЕМПЪРЪРИ
КАТЕГОРИЯ 3- ХИП-ХОП, БРЕЙК
Всеки състав участва в категория с едно изпълнениие от максимум 8 човека. Няма възрастови ограничения.
Днес ще се проведат първи кръг и втори кръг. В първи кръг се състезават всички, заявили участие в трите категории. Във всяка категория се излъчва бронзов, сребърен и златен медалист.
Златните медалисти от трите категории продължават във втори кръг, който ще се проведе в същия ден (17 ноември 2018). Победителят в категория 1, победителят в категория 2 и победителят в категория 3, както и един участник, избран чрез гласуване на публиката в Дома на културата, ще се състезават за паричната награда от 500 лв. и купата на кмета на Община Сандански! Изпълнението трябва да бъде същото, като в първи кръг.
Всички танци за участие в състезанието трябва да бъдат специално подготвени и да са различни от танците, с които танцовата формация ще участва във фестивалната програма, възползвайки се от невероятната атмосфера и сцена на Балканския  младежки фестивал!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов