Избрани Новини

Близо 300 са свободните работни места в Банско и Разлог

Възнаграждението е средно между 600 и 800 лева

Все повече сезонни работници се връщат на работа в зимните курорти след приключване на летния туристически сезон. По-високото заплащане и пакетът социални услуги, които предлагат работодателите, се оказват основните причини българите с добра квалификация да се връщат на работа в зимните ни курорти. Най-търсени в момента са позициите за бармани, сервитьори, рецепционисти и готвачи, информира БНТ.
Около 300 са свободните работни места, обявени в Регионалната дирекция по заетостта в Благоевград преди началото на зимния сезон в курортите Банско и Разлог. Работодателите са готови да наемат хора без стаж и образование, като им осигуряват и добър социален пакет.
Станислава Поповска - директор на Регионална дирекция по заетостта:  Възнаграждението е средно между 600 и 800 лева, зависи от обекта, поемат транспортните разходи. Поемат храна в рамките на работната смяна. Има доста работодатели, които поемат самите нощувки.
През последните години става практика тези, които са работили в зимните курорти предни години, отново да се връщат на работа. Затова и не се налага наемането на лица от трети страни.
Станислава Поповска: Тук, на територията на Банско и Разлог, няма чак такъв интерес от наемане на чужди граждани така, както се наблюдава по хотелите на морето.
Димитър Колев - управител на хотел: Всеки хотелиер, държащ продуктът му да бъде на едно постоянно високо ниво и развиващо се, би предпочел да има кадри, които да останат за по-дълго време. Това се случва с българските кадри.
За да привлекат служители, работодателите предлагат курсове за квалификация и преквалификация за тяхна сметка, но ако служителят е подписал договор, с който се задължава да остане на работа. Безработните пък могат да се възползват от обученията, които предлага Агенцията по заетостта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов