Студенти от ЮЗУ с отличия от Балканския младежки фестивал - blagoevgrad.utre.bg

Студенти от ЮЗУ с отличия от Балканския младежки фестивал

19 ноември 2018, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

Завоюваха три медала, три дипломи и голямата награда – Купата на кмета

С три медала, три дипломи и голямата награда – купата на кмета, се завърнаха студентите  от специалност „Съвременна хореографи” от 23-тия Балкански младежки фестивал, който се състоя в град Сандански. Конкурсът се проведе в три категории – Народни танци, Балет, джаз, модерн, контемпорари и Хип-хоп, брейк.
Възпитаниците на Югозападния университет успяха да завоюват трите медала в категорията за балет, джаз, модерн и контемпорари. Със златен медал бяха отличени Анна Алачева и Никола Костадинов за дуетното им изпълнение „Две души в едно“. Двамата изпълнители успяха да спечелят вниманието на публиката и да си тръгнат от фестивала и с голямата награда – купата на кмета. На второ място журито класира Александра Димитрова, която спечели сребърен медал с танца „Това съм аз”. Бронзов медал получи триото в състав Виктория Бояджиева, Мария Ганева и Никол Колева. Те спечелиха журито с танца “Не умирай“.
Във втората категория се представиха студентите от университетската танцова формация „Кулминация” към ЮЗУ „Неофит Рилски” с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева. Те получиха диплом за изпълнението на танца „Мъни-мъни”.  
В третата категория, в раздел хип-хоп, студентите от специалност „Съвременна хореография“ представиха постановката  на четвъртокурсника Александър Димитров „Хип-хоп машини“, а в раздел брейк бе играна постановката на Добрин Трикстър Янев „Ако аз ръководех света с брейк“. И двете изпълнения получиха диплом за добро представяне.
В 23-тото издание на Балканския младежки фестивал участваха танцови формации от България, Гърция, Румъния и Испания. Журито оцени състезателите по няколко основни критерия – техника на изпълнение, ниво на сложност и интерпретация, оригиналност на хореографията, максимално използване на сценична графика и рисунък, актьорско присъствие на изпълнителите, контакт със зрителите и костюма на участниците.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета