Проектите в община Благоевград се изпълняват качествено и в срок - blagoevgrad.utre.bg

Проектите в община Благоевград се изпълняват качествено и в срок

19 ноември 2018, 19:26 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Изграждането на социални жилища в IV микрорайон е на финала

Изпълнението на голяма част от европейските проекти, които се реализират в Благоевград, са пред завършване. Това заяви на редовна пресконференция кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той подчерта, че проектът  за изграждане на социални жилища в IV микрорайон ще бъде реализиран до края на годината. „Дейностите са почти на финал, предстои да започнем обзавеждането на самите жилища. Предстои да започнем и ремонт на уличната мрежа в района“, каза кметът Камбитов. Той подчерта, че в тези жилища ще се настаняват млади семейства, като критериите ще бъдат завишени. „Не може хора, които разрушават общинско имущество, които не изпращат децата си на училище, да получават подобни социални услуги“, каза д-р Камбитов.
По време на срещата кметът Камбитов заяви, че продължава и изграждането на Регионалната система за управление на отпадъците. „Подали сме проектно предложение  за анаеробна система и очакваме покана за подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ. Благоевград , заедно с останалите четири общини – Рила, Кочериново,  Симитли и Бобошево, ще има едно от най-модерните депа за битови отпадъци“, каза д-р Камбитов.  
По най-мащабния проект „Благоустрояване на градска среда“, където влизат обектите на площадно и подплощадното пространство на пл.„Георги Измирлиев“ и изграждането на ул „Марица“, кметът д-р Атанас Камбитов заяви, че СМР дейностите на обектите са към своя край.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета