Избрани Новини

Продължава разчистването на жп трасето в Кресненското дефиле

Очаква се движението на влаковете да бъде възстановено до 48 часа

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) продължават работата по отстраняване на скалната маса, изсипала се снощи в района на село Черниче в Кресненското дефиле.
Извършва се пълен оглед на целия скален откос, който е над линията. Междувременно е започнала работата по разбиване и отстраняване на скалните късове от железния път. На място е пристигнала тежка пътна механизация за извозването им.
Предстои вдигане на локомотива.
Очаква се движението на влаковете между Петрич и Благоевград да бъде възстановено до 48 часа.
Националният железопътен превозвач е осигурил автобуси за превоз на пътниците между Благоевград, Петрич и Кулата. Автобусите се движат по разписанието на отменените влакове и обслужват всички гари и спирки по маршрута им на движение.

Напомняме, че на 19.11.2018г. около 19:00 часа в 02 РУ-Благоевград е получен сигнал за това, че в района на км. 146, влакова композиция, движеща се в направление Петрич – Благоевград, се удря в скала, намираща на железопътната линия, в резултат на което дерайлира. При инцидента са пострадали 58-годишна жена от София, която е със скъсано сухожилие на десен крак, 20-годишен мъж от Перник, който е с комоцио, 37-годишен мъж от Петрич, който е с фрактура на главата, 65-годишна жена от Благоевград, която е с фрактура на носа, 60-годишна жена от Благоевград, която е с оплакване от високо кръвно налягане, 33-годишен мъж от с.Черниче, който е с травми в областта на гърдите и корема, 68-годишен мъж от Перник, който е с разкъсно-контузна рана на носа, 48-годишна жена от Симитли, която е с натъртвания по тялото и 53-годишен мъж от гр.Сандански, който е с натъртвания по тялото. Пробата на машиниста на влака за употреба на алкохол е отрицателна. За случая е уведомена РП-Благоевград.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)