Избрани Новини

"Църна месечина" ще огрее и Гоце Делчев

Романът е номиниран в конкурса за исторически роман през 2017 г.

Историческият роман "Църна месечина" на Кирил Пецев ще бъде представен в гр. Гоце Делчев. Представянето се организира съвместно от община Гоце Делчев, Общински исторически музей и издателство "Лексикон" и ще се състои от 17:30 часа в залата на Общинския исторически музей в града.
Романът е номиниран в конкурса за исторически роман през 2017 г. Авторът му - Кирил Пецев е роден в Петрич и повече от 40 години е живял в Благоевград. И както много хора, населявали това пространство по течението на Струма е бил в плен на митологията за борбите на българите от Македония. Влезлият в литературата от журналистиката Пецев, в книгата си прави митологията предметна и ясна, с точните имена и образи на героите, които познаваме от учебниците по история.
Кирил Пецев е автор на сборника разкази „По горнилото”, а в периода от 2012 до 2017 година издава пет книги: „Покровителите Дуло”, „Посветените”, „Знаците на Армагедон”, „Нощта на мъртвата луна” и „Божественият код”, обединени под общото заглавие „Тумулус”.
Новият роман „Църна месечина” е поредното интелектуално предизвикателство за любителите на конспиративни теории и продължава харесваната от писателя сюжетна линия на вълнуващото приключение по пътя на преодоляване на личното невежество.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов