Избрани Новини

Балканските омбудсмани проведоха среща

Участва и благоевградският обществен защитник

По  покана на омбудсмана на България Мая Манолова,  доц. д-р Валентин Василев взе участие в регионален форум с участието на омбудсманите от балканските държави „Защита на правата на гражданите: Предизвикателства пред балканското сътрудничество“. Срещата протече  в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз в НДК.
На форума бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между омбудсманите на Балканите за защита на основните права и свободи на човека. Доц. д-р Василев взе участие във фокус-група за обсъждане на информация по въпросите, свързани със социалните и икономическите права на гражданите, предвидени в Хартата на основните права на Европейския съюз.
На 20.11.2018 г. доц. д-р Валентин Василев взе участие в редовната годишна среща на действащите обществени посредници в Република България, която се проведе в Кюстендил и организирана по покана на Васил Иванов, обществен посредник на Община Кюстендил.
Специален акцент в участието на Василев беше анонсирането на организирането и провеждането на национален научно-практически форум в началото на 2019 г.,  на който домакини да бъдат Община Благоевград и  ЮЗУ “Неофит Рилски”.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов