"Ти предложи! Кмете направи!" предизвика сериозен интерес в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

"Ти предложи! Кмете направи!" предизвика сериозен интерес в Благоевград

23 ноември 2018, 12:47 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Kметът Камбитов: Няма да върнем, ако има закъсняло предложение

Официално приключи подаването на предложения в успешната и единствена за България кампания „Ти предложи! Кмете, направи!“ на д-р Атанас Камбитов.

 В рамките на месец, стотици жители на община Благоевград подкрепиха десетки предложения за създаването на нови обекти в  областния център, както и надграждането на съществуващи такива. 

Идеите са сортирани по дейности, като започва и тяхното остойностяване.  Кметът д-р Атанас Камбитов заяви, че ще бъде  направен публичен регистър и в него ще бъдат извадени всички предложения – тези, които ще се реализират и тези, които не могат да се реализират. Всеки един подател, чиято идея не може да бъде осъществена ще получи обоснован отговор каква е причината за това. Комисия от експерти ще разглежда подписките, постъпили в общинска администрация, ще ги класифицира и ще даде професионален и ясен отговор на всеки.

Одобрените предложения, ще бъдат предвидени като дейности в Бюджет 2019. Идеите, подкрепени с повече подписи имат предимство, тъй като това е индикатор, че даден обект е реално необходим.

Кампанията е единствена такава в България, организирана от кмет на община.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета