Наградиха отличените в конкурса "Национален парк "Рила“- познат и непознат“ - blagoevgrad.utre.bg

Наградиха отличените в конкурса "Национален парк "Рила“- познат и непознат“

23 ноември 2018, 20:35 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДНП "Рила"

  • Снимка:
    ДНП "Рила"

  • Снимка:
    ДНП "Рила"

В конкурса взеха участие ученици с 1446 творби

На официална церемония в Благоевград бяха връчени дипломи и предметни награди на победителите в Петия Национален ученически конкурс „Национален парк Рила”– познат и непознат.
В конкурса взеха участие ученици І до ХІІ клас от цялата страна, като общия брой на творбите е 1446 (над 30% повече от м.г.). Компетентно жури определи по категории най-добрите творби от постъпилите общо 1077 рисунки, 92 разказа и есета, 126 фотографии, 103 мултимедийни презентации и 48 творби на приложен еко-дизайн.
Първото място за „рисунка“ от 1-4 клас бе за Даная Данаилова от Симитли, второто за Александра Кънчева от Ямбол и третото за Селин Хасанова от Попово. В същата категория за възрастова група от 5 до 7 клас, на трето място е Емили Чукова от с. Владая, на второ – Рая Попова от Плевен и на първо – Рафаела Панайотова от Куклен. Във възрастовата група 8-12 клас Вероника Айкова от Благоевград е на първо място, на второ място е отличена Елена Мазнева от Бургас, а на трето Дейвид Златков от Благоевград. За фотография на трето, второ и първо място се класираха Антон Янев от Гоце Делчев, Емили Филипова от Благоевград, Анна Мирчева от Попово.
В категориите „Разказ“ и „Есе“ има две втори и две трети места. На първо място със своя разказ е отличена Стефания Прегьова от Благоевград, второ място бе Ивайло Панов от Гоце Делчев и Даниела Конакчиева от Пловдив, трети награди за Бетрис Ватева и Иванжелина Миланова от Габрово. Първо място за есе грабна Дарина Дочева от Велико Търново. На второ място са Барие Демирова от Левски и Антонио Марулевски от Благоевград. На трето място Симона Чакърова от Гоце Делчев и Емили Тремол от Варна. В новото направление „Приложен еко-дизайн“ победителите в групата 5-7 клас са Пламена Пенева от Полски Тръмбеш – първо място, Весела Жечева от Смядово – второ място и Андреа Георгиева от Кюстендил – трето място, а в групата 8-12 клас първите три места са за Нина Георгиева от Благоевград, следвана от Ивето Тодорова от Смядово и Симона Бабалийска от Благоевград.
В категория „Мултимедийна презентация“ в групата от 5-7 клас на първо място е Александра Цанова от Гоце Делчев, на второ - Варти Гарабедян от Пловдив и на трето - Константина Костова от Гоце Делчев. Във възрастовата група 8-12 клас отличените с първо, второ и трето място са Ивайло Йорданов от Стралджа, Теодора Караславова от Първомай и Петър Райнов от Стралджа.
Наградите бяха връчени от Красимир Андонов, директор на НП „Рила“, Асим Адемов, член на Европейския парламент, Цветанка Гаврилова – директор на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, проф.Драчев от Югозападен университет „Неофит Рилски“, Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета