Избрани Новини

Проф.Мермерски: В сезона на грипа ни пазят няколко безценни рецепти

Само един морков ни зарежда с витамин А за цели четири дни

„Само един морков е достатъчен да осигури за цели четири дни витамин A и то в естествен вид. Витамин А е и антиоксидант. Ако настържете тези моркови и ги залеете със зехтин, прибавите и слънчогледови семки, които пък съдържат огромно количество протеин – един от най-силните противоракови фактори, към всичко това добавите и една лъжица мед, вие всъщност осигурявате на организма, особено сега през зимата, всичко необходимо, за да се справи болестите“.
Тази ценна рецепта в сезона на грипа каза за Tribune.bg проф. Христо Мермерски. С нея осигуряваме на организма въглехидрати, витамини, микро и макро елементи, аминокиселини и всичко важно за нормалното функциониране на човешкия организъм.
Експертът ни съветва да се вслушваме повече в природата, която от векове ни е дала най-полезните и най-ефективните лекарства срещу болестите.
През този сезон, когато трябва да подсилим имунната система, докторът ни дава някои простички, но изключително ползотворни противогрипни рецепти.
„Организмът трябва да се нагоди от по-топлите дни към студените. През зимата се получава свиване на кръвоносните съдове и при хора, които са по-възрастни, се покачва кръвното налягане. Има няколко важни стъпки, които трябва да предприемем в тази ситуация“, съветва проф.Мермерски.
Да пречистим кръвоносните съдове от плаки
Първо трябва да подготвим организма за по-суровите зимни условия, като пречистим кръвоносните съдове от плаките, които са се образували. За тази цел трябва да си приготвим една великолепна напитка сутрин – в чаша топла вода 150/200 ml се сипва една лъжица хубав ябълков оцет и една или две лъжици мед. Към тях може да се прибавят и 10-15 капки прополисова тинктура, която унищожава вирусите и бактериите и би предпазила от развитието на грипа, който сега настъпва. Хубаво би било да се добави и пчелен прашец, който е уникален по своя съствав, сподели проф. Мермерски своята природна рецепта.
Да пречистим организма от токсини
Друго нещо, което професорът ни съветва да направим, за да подготвим организма за зимата, е да вземем една или две ябълки, да обелим кората им и да ги настържем на дребно, така че да се получи каша, която да приемаме всеки ден сутрин, обед и вечер. Ябълките са изключително здравословни, защото съдържат огромно количество витамин C, както и различни микро и макро елементи. Те помагат за пречистването на организма от натрупаните токсини. Освен това ябълките съдържат и голямо количество пектин, който също абсорбира мръсотиите и помага за справяне с констипацията.
„След няколко дни ще се получава основно пречистване на организма чрез изхвърляне на всички мръсотии, които са натрупани в храносмилателната система, в черния дроб, в бъбреците и дори в белите дробове. Всичко това е възможно благодарение на природните продукти и природната медицина“, категоричен е проф.Мермерски.
Витамин А за зрението, кожата и косата
Докторът отбелязва факта, че във фармацевтичната медицина предлагат медикаменти за витамин A, който е много важен за зрението, за хубава кожа и здрава коса. Ако обаче се предозира с него, човек може да почувства силно главоболие и да увреди черния си дроб. По думите на професора много по-добре е да си вземем два, три моркова.
„Ние сме създали единствения природен продукт против грип, който решава двата основни въпроса“, подчерта той. Този продукт лекува хрема само за няколко минути, което предотвратява проникването на вирусите в дихателната система. Второто нещо е устната кухина, в която има над 100 вида болестотворни микроорганизми. Тя също трябва да се почиства. По този начин се избягват усложнения и слизане на вирусите към белите дробове.
Мермерски е автор на 30 книги в областта на целебното и здравословно хранене, народната медицина и природната медицина. Последната е озаглавена „Природата е най-добрият лекар, да й се доверим“. „Аз имам класически примери на хора, които са били на смъртно легло и природата ги е подпомогнала да не отидат на оня свят“, споделя проф. Мермерски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов