Избрани Новини

От началото на отоплителния сезон при битови пожари са загинали 22 души

Още 30 са пострадали при 150 пожара през последните седмици

 Само през последната седмици са възникнали над 150 пожара със материални загуби, при които са загинали двама и са пострадали петима души. При произшествията пожарните екипи са спасили 9 души. 

На 22 ноември във видинската пожарна е получено съобщение за пожар в едноетажна къща в село Бойница, община Кула. Въпреки бързите действия на пожарникарите, при инцидента загинали мъж на 62 и жена 72 години. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при тютюнопушене.

Вчера в 9.40 часа в дежурната част на РДПБЗН – Добрич е съобщено за пожар във временна постройка /барака в село Карагулево/. При произшествието е пострадал 80-годишен мъж, който е транспортиран до болнично заведение. Предполагаемата причина за пожара е късо съединение в електрическата инсталация.

Тази сутрин малко преди 4 часа в оперативния център на русенската пожарна е получено съобщение за пожар в едноетажна къща. Незабавно за мястото на инцидента били изпратени два екипа пожарникари. Оказало се, че гори  покривната конструкция на къщата, а огнената стихия е обхванала и покрива на съседната сграда. Незабавно били предприети действия за евакуиране на застрашените хора – екипите успели да изведът на безопасно разстояние жена и дете. Огнената стихия отнела живота на 76-годишен мъж. Предстои да бъде извършен оглед на Второ РУ – Русе, причините са за инцидента са в процес на установяване.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов