В Кресна честват тържествено Св.великомъченик Яков Персиец - blagoevgrad.utre.bg

В Кресна честват тържествено Св.великомъченик Яков Персиец

26 ноември 2018, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Кресна

    Начало на богослужението е 7:30 часа

Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи тържествена литургия

По случай втория храмов празник "Св.великомъченик Яков Персиец" на храм-паметник и костница "Св.Иван Рилски" в Кресна, утре, 27.11.2018 г., в тържествена обстановка и в присъствието на кмета на община Кресна Николай Георгиев, кмета на община Струмяни Емил Илиев и местни свещеници, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи тържествена литургия в църквата и ще се обърне с приветствие към миряните. Начало на богослужението е 7:30 часа.
"Имаме радостта да пазим две частици от светите мощи на Св.великомъченик Яков Персиец в храма, които ще бъдат извадени за поклонение", казва с гордост енорийският свещеник.
С встъпването в длъжност на кмета на община Кресна Николай Георгиев, се даде сериозен тласък в отношенията между църковната и светската власт в малката община под Пирин. В местното СУ "Св.Паисий Хилендарски" от 2017 г. вече се изучава факултативно вероучение, а с решение № 393 по Протокол № 31 от 29.11.2017 г. на Общинския съвет в града, честването на  "Св.великомъченик Яков Персиец" на 27 ноември е обявено за празничен и неработен ден.
Тази година заедно с миряните ще празнува и местната общинска администрация, както и всички бюджетни звена на общинска издръжка: ДГ "Здраве", Кресна, Детска ясла, Кресна и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, с.Долна Градешница.
Църковното настоятелство кани всички на празника.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета