Откриха нова детска градина за 150 деца в Сандански - blagoevgrad.utre.bg

Откриха нова детска градина за 150 деца в Сандански

27 ноември 2018, 19:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

  • Снимка:
    Община Сандански

  • Снимка:
    Община Сандански

Това е поредната детска градина, която обновява общината

Кметът на община Сандански Кирил Котев, с благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, откри нов корпус към филиал „Лилия“ на ДГ „Здравец“, град Сандански. „Изключително съм щастлив, че поводът на днешното събитие са децата и тяхната нова детска градина. Пожелавам им да бъдат здрави, да растат щастливи и тук винаги да се чува детски глъч и смях!“ – пожела кметът Котев.
Филиал „Лилия“ ще осигури места за 150 деца, разпределени в 6 групи. Мястото, където ще се обучават децата, е напълно преустроено и реновирано, снабдено с нова мебелировка, красиви и пъстроцветни завивки. Отоплението е осигурено чрез парна инсталация на газ.
За нуждите на децата са осигурени и оборудвани шест помещения за разпределяне и сервиране на храната. Условията са съобразени с всички изисквания на РЗИ, поставени са нови стерилизатори и кухненски уреди. Предстои прилежащите външно пространство и двор да бъдат озеленени и облагородени.
По повод официалното събитие, което се превърна в празник, децата от ДГ „Здравец“ представиха пред всички гости, сред които ръководството на община Сандански, началника на РУО - Благоевград Ивайло Златанов и много родители, творческа програма с много песни и танци.
Община Сандански успешно реализира своята целенасочена политика към развитие и надграждане на образователната среда и сред най-малките жители. Концепцията на ръководството на общината и приоритет в управлението е да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата, за да имат пълноценно и радостно детство. Това е поредната детска градина, която обновява общината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета