Разложката професионална гимназия "Н.Стойчев" отбеляза своя патронен празник - blagoevgrad.utre.bg

Разложката професионална гимназия "Н.Стойчев" отбеляза своя патронен празник

28 ноември 2018, 12:46 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

  • Снимка:
    Община Разлог

Присъстваха гости от Гърция, Кипър, Словения, Естония и Литва

На 27 ноември ПГТХТ "Никола Стойчев" в Разлог отбеляза своя патронен празник – 116 години от рождението на Никола Стойчев. Празникът бе отбелязан подобаващо. На тържеството присъстваха учители, ученици и служители от професионалната гимназия, както и гости от Гърция, Кипър, Словения, Естония и Литва по програма на международен проект Erasmus+. Събитието бе уважено и от дъщерята на Никола Стойчев - Райна Масларска и нейният съпруг. Празничното настроение бе подчертано от художествената програма, изпълнена от възпитаници на гимназията.

Професионална гимназия "Никола Стойчев" е предпочитано и авторитетно учебно заведение с 50-годишна история. Началото е поставено през 1968 г., когато е основано като СПТУ по лесохимическа и целулозна промишленост. През 1974 г. започва строежът на новата училищна сграда с общежитие и физкултурен салон. През 1987 г. се преобразува в Техникум по индустриална химия. От 1993 г. училището е преобразувано в Техникум по хранително-вкусова промишленост и туризъм, а през 2005 - в Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии. За да отговаря на търсенето на бизнеса и интересите на учениците, и за да разшири възможностите си за развитие, от 15.09.2017 г. училището има ново наименование - Разложка професионална гимназия "Никола Стойчев".

Преминало през множество трансформации, училището продължава да дава на обществото ни интелигентни, мислещи и компетентни млади хора, успешно реализирани като професионалисти в своята сфера.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета