Избрани Новини

"Осмото чудо" на НФА "Българе" идва в Благоевград

Събитието е от 19:00 часа

Националният фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи за първи път в Благоевград нашумелия спектакъл "Осмото чудо", със специалното участие на холивудската знаменитост Бен Крос. Събитието ще се проведе днес от 19:00 часа на сцената на зала "Пейо Яворов". Културното събитие се осъществява под патронажа на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
"Осмото  чудо" е по сценарий, хореография и режисура на продуцента на ансамбъла Христо Димитров. Спектакълът е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни. Интригуващ сценарий, в който зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България от преди век - кореспондентът на в."Таймс" за Балканите Джеймс Баучер.
Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо представени от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина. В четвъртия авторски проект на ансамбъла наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката.
Спектакълът  "Осмото чудо" е игран в пълната си и в кратката си версия близо 100 пъти, триумфално покорявайки сцените в повечето градове в страната.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов