Избрани Новини

Окръжна прокуратура - Плевен предаде на съд шофьор на камион за даване на подкуп на полицаи

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на товарен камион за даване на подкуп на полицаи, за да не го санкционират за извършени нарушения.

Обвинението срещу Я. С. е за това, че на 25.10.2018 г. в гр. Тръстеник, обл. Плевен, направил опит да даде подкуп – дар - парична  сума – една банкнота, с номинал 20 лева, на полицейски органи при РУ на МВР-Долна Митрополия – двама автоконтрольор в група  "Охранителна полиция", за да не извършат действие по служба – да не съставят акт за установяване на административно нарушение за констатирани нарушения на  ЗДвП - че автомобилът не е регистриран по надлежния ред /същият е със служебно прекратена регистрация/, не е снабден с технически изправни принадлежности - пожарогасител и аптечка и след придобиването му с договор за покупко- продажба не е пререгистриран в определения от закона срок, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини - престъпление по чл. 304а, вр. чл. 304, вр. чл. 18 от НК

На 25.10.2018 г. служителите на РУ на МВР-Долна Митрополия извършвали пътен контрол на територията. Около 14.00 часа, с оглед извършване на проверка на  водача и документите на МПС, спрели товарният автомобил „Мерцедес„, управляван от обвиняемия. При проверка на документите  на  МПС-то било установено, че  е придобито от  обвиняемия с договор за покупко-продажба на 25.04.2018 г., а след  извършена справка било констатирано че МПС-то е със служебно  прекратена  от  23.10.2018 г. регистрация, поради нерегистрирането му в законоустановения срок.  Липсвали медицинска аптечка и пожарогасител. Докато полицейските служители съставяли АУАН за нарушение на разпоредбите на ЗДвП, обвиняемият се приближил до полицейския автомобил и хвърлил във вътрешността банкнота от 20 лева, като поискал да не му се съставя акт за нарушение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов