Избрани Новини

Нов проект спечели Историческият музей в Разлог

Той е на тема "Исторически музей - Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“

,,Исторически музей - Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“ е новият проект, одобрен от Министерството на културата.

Проектът има за цел да бъдат обхванати и приобщени към музея всички деца от Община Разлог, като им даде пълноценни летни занимания, наситени с много образователни и развлекателни игри. Екипът на музея и доброволците от Сдружение ,,Международни инициативи за сътрудничество“ ще разработят още нови образователни игри, които ще позволят на децата да си уплътнят времето и да научат нови неща, докосвайки се до историята и традициите на Разлог и това да спомогне за засилване на тяхното патриотично чувство и любов към родния град. Музеят на Разлог ще се утвърди освен като любимо място за посещение, и като летен образователен център.
Стойността на одобрения проект е 2600 лв., които ще бъдат вложени в закупуване на цветен принтер, озвучителна система и два флипчарта. Като дейности по проекта са предвидени още купуване на две сгъваеми шатри и маси, които да се ползват от децата и доброволците в парка пред музея или в двора.

Вече две години Исторически музей - Разлог и Сдружение ,,МИС“ организират летни занимания, които се приемат с радост от деца и родители. Само тази година участниците в „Лятната академия“ бяха над 800. Децата на Разлог прекараха едно незабравимо лято в музея. Докато се забавляваха, имаха възможност да добият нови знания, умения и сръчности, предоставен им бе по-интересен начин да се докоснат до историята на родния си град. А с доброволците от чужбина се докоснаха и до други култури, опознаха традиции на чужди страни.

,,Исторически музей - Разлог – място за интерактивни летни занимания с деца“ е петият спечелен проект, с който музеят се гордее. През 2016 г. отчетоха успешно проект към Министерството на културата за извършване на археологически разкопки в м. Бетоловото край Разлог. През следващата 2017 г. с одобрено целево финансиране от Министерството на културата издадоха сборник ,,60 години музей в Разлог“, а по-късно през същата година е спечелен проектът ,,Шанс за целогодишна работа с деца“. През 2018 г. е одобрено ново финансиране на музея по проект ,,Нова визия на изложбата за Разлог“, чрез който беше обновена една от основните експозиции.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)