Избрани Новини

Без автомобили по пътя от Шилигарника до хижа "Вихрен“

Забраната за движение и паркиране на пътни превозни средства е на кмета

Със заповед на кмета на Банско се въвежда временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства по пътя от Банско до хижа „Вихрен“, в участъка от местността „Шилигарника“ до хижата, съобщиха от общината. Временната забрана влиза в сила от 1 декември 2018 г. и ще действа до 22 април 2019 г.

Пътят Банско – хижа „Вихрен“ през зимния туристически сезон, в района след първия паркинг в местността „Шилигарника“, се пресича на няколко места от съществуващите ски-писти. Поради това е налице възникване на опасност за сигурността на движението. Освен това струпването на множество пътни превозни средства водят до задръствания. В резултат на това и предвид метеорологичната обстановка през зимния сезон, достъпът на автомобили със специален режим на движение – на спешна помощ, на полицията и пожарната, се затруднява, се посочва в мотивите към заповедта.

Предвид наличието на възникнала опасност от пътнотранспортни произшествия и за осигуряване живота, здравето и имуществото на гражданите, заповедта се издава в условията на неотложност по реда на чл. 73 от АПК.

Заповедта е съгласувана със сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР-Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов