Отбелязаха 95 години здравеопазване в Разлог. - blagoevgrad.utre.bg

Отбелязаха 95 години здравеопазване в Разлог.

01 декември 2018, 15:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

Болницата обслужва над 65 000 жители на четири общини

Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог отбеляза 95 години от създаването си. Проявите, които продължават близо месец, преминават под надслов "Нашата мисия е вашето здраве".
МБАЛ - Разлог отваря врати през 1923 г. и е правоприемник на Общинската  болница. Лечебното заведение преминава през множество трансформации, за да се превърне днес в болница, обслужваща над 65 000 жители на четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и временно пребиваващите български и чуждестранни туристи, посещаващи туристическите дестинации в района.
Кулминацията на организираните дейности беше вчера. В празничния ден бе открита фотоизложба, която върна лентата почти 95 години назад във времето и възкреси много забравени факти и хора. Финал на всички мероприятия сложи тържественият концерт, който се състоя в големия салон на НЧ „15.IX.1903  1909”. По време на концерта беше направена ретроспекция на всичките 95 години здравеопазване.
„Действително постигнатите резултати в обновленията на болничното заведение са много, но не това е най-важното. Най-важни са лекарите, медицинските сестри, акушерките, лаборантите и целият медицински персонал, начело с д-р Велев, които са душата на нашата болница. Хората, които с внимание, отговорност и висок професионализъм се грижат за здравето на всички нас“, каза инж. Красимир Герчев в своята реч.
Председателят на Общински Съвет - Разлог д-р Мария Копанарова също се изправи пред колегите си и изрази своите искрени поздрави към всички настоящи и бивши служители на МБАЛ-Разлог. Дългогодищният директор на болницата д-р Велев предизвика силни емоции у присъстващите със своето слово.
Гости, партньори и пациенти на болницата изказаха своите благодарности и надежди за бъдещето на болницата. Гостуващите музиканти и танцьори докоснаха сърцата на всички, които са съпричастни в мисията, наречена „Човешко здраве“ .Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета